Vipassana Sangha meditatie – Praktische informatie

Wanneer en waar?

  • Op dit moment zijn er geen Vipassana – samen mediteren- bijeenkomsten. Te zijner tijd zullen ze waarschijnlijk hervat worden. Houd daarvoor de website in de gaten.

Programma

  • een bijeenkomst kan de volgende elementen bevatten: zitmeditatie kort, lichte bewegingsoefeningen, loopmeditatie, zitmeditatie lang(er), vipassana tekst/gedicht, ervaringen delen, thee drinken in stilte.

Huishoudelijk

  • meditatie/yoga matjes, meditatiekussentjes, een paar meditatie bankjes, stoelen, fleeces om om te slaan zijn aanwezig. Het is handig als u gemakkelijk zittende (laagjes) kleding aantrekt (trui of vest, wat u aan en uit kunt doen), ook sloffen of warme sokken om te dragen zijn prettig.
  • als u uw eigen meditatiespullen mee wilt nemen en wilt gebruiken is dat uiteraard prima.
  • hoewel ik dat op de bijeenkomsten ook regelmatig zal herhalen, is het fijn als u beseft dat u goed voor uzelf gaat zorgen: dus als u bijvoorbeeld liever op een stoel dan op een kussentje zit of niet mee wil/kan doen met een lichaamsoefening dat u daar dan alle ruimte voor neemt om dat te doen. Vipassana betekent naast inzichtmeditatie ook dat u goed voor uzelf zorgt en mild bent voor uzelf!

Deelname

  • de bijeenkomsten zijn op basis van donatie. Dat heet in Vipassana-land dhana of dana. Achtergrond daarvan is dat er een gift gegeven wordt voor de begeleider die ruimte en meditatie in groepsverband mogelijk maakt, de gift is een bijdrage voor diens kosten en ontwikkeling. In de ruimte staat een kistje en hopelijk wilt u naar vermogen uw financiele steentje bijdragen, zodat we nog lang samen kunnen mediteren. Richtbedrag is € 5,00 per keer, dit is een tegemoetkoming in de kosten van de locatie.
  • de bijeenkomsten zijn vrijblijvend, dus u kunt komen als u wilt; u kunt ook overslaan. Ik zou het erg op prijs stellen als u mij, in verband met de planning, kunt laten weten als u niet komt; dit kan per e-mail, sms of telefoon. Meditatie-ervaring is vereist.
  • als er iets verandert (bijvoorbeeld uitval van een bijeenkomst wegens dringende zaken) dan laat ik u dat per e-mail, sms of telefoon weten.
  • aarzelt u s.v.p. niet om contact met mij op te nemen bij vragen of iets anders

Hopelijk tot gauw!

  • als u trouwens nu of later iemand weet die belangstelling heeft voor de Vipassana Sangha meditatiebijeenkomst op de middag of de avond zou u deze persoon dan mijn naam en e-mailadres willen geven? In principe kan iemand gewoon meekomen, maar ik zou —in verband met uitval wegens omstandigheden— graag contactgegevens willen hebben. Vandaar mijn verzoek om dan eerst contact op te nemen met mij.