Mindfulness & Compassie

Spanning en stress als uitdaging

U kunt uw stresservaringen negatief bestempelen, maar u kunt er ook uw voordeel mee doen en het zien als een uitdaging om meer en meer uzelf te worden en uw leven te leiden zoals u dat wilt, zonder druk van allerlei ballast.

Jacqueline Straus

Kijk ook eens bij:

Mindfulnesstraining

Lees meer

Compassie-heartfulness-mildheid-training

Lees meer

Gespannen

Er is positieve en negatieve stress. We kennen het allemaal wel. Positieve stress: een soort opwinding die u alert maakt en beter doet presteren. Negatieve stress: onrust, die voor verlamming of juist hyperactiviteit kan zorgen, spanning die contraproductief is als u resultaten wilt boeken.

Teveel stress

Als u te lang onder stress staat en u, om wat voor reden dan ook, moeilijk of zelfs niet meer kunt ontspannen, kan stress leiden tot constant piekeren, voorbij glijden van uw leven, gedeprimeerdheid, prikkelbaarheid, slecht functioneren, zelftwijfel, relatiebreuk, ongelukken en op den duur zelfs tot schade aan uw gezondheid.

Aanhoudende stress

Aanhoudende stress kan uiteindelijk uitmonden in overspannenheid, depressie, burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs), fibromyalgie, RSI of andere ziektes.

Eindelijk praktische handvatten om me uit mijn burn-out te helpen en in de toekomst te voorkomen

Marieke- onderwijzeres

Grenzen

Als u last heeft van stress in uw leven of werk en u wilt daar wat aan doen, dan zult u uw grenzen moeten leren kennen en moeten leren daar niet over heen te gaan.

Patronen

Patronen, uw innerlijke critici, spelen bij het bepalen en handhaven van uw grenzen -naar mijn stellige overtuiging- een grote rol. Patronen maken u succesvol, maar ze kunnen uw keuzevrijheid en vrijheid van handelen ook ernstig beperken. Ze laten u meteen en automatisch reageren op een manier die u later kan betreuren.

Bewustworden, stoppen en een keuze maken

Innerlijke rust, daardoor keuzevrijheid krijgen en ook uw succes kunnen creeeren: daar draait het bij de mindfulness- en compassietraining van Andere Blik om. En dan niet in theorie, maar direct toepasbaar in uw dagelijks leven.

Mediteren, inzicht en zeer praktische tips leren u te luisteren naar wat u nodig heeft en er gehoor aan te geven op een milde manier.

In de mindfulnesstraining leert u bewust te worden, te stoppen en bewust een keuze te maken. In de compassietraining worden deze vaardigheden verdiept en leert u hoe u in vrijheid kunt kiezen voor wat voor u optimaal goed is.

U leert dus in rust de signalen van uw geest en uw lichaam kennen, deze serieus te nemen en er oprecht naar te luisteren en handelen, en dat op een milde, vriendelijke, compassievolle manier.

Door de originele invalshoek van de training en de inzichtgevende Andere Blik van Jacqueline is mijn hele leven veranderd

Tom- facilitair manager

Mogelijkheden

De mindfulness- en/of compassietraining, zoals die door Andere Blik gegeven worden, zijn uitstekende methodes om uw leven te creƫren zoals u het wilt.

En het kan zijn dat coaching en counseling door Andere Blik u op dit moment meer resultaat oplevert.

Beiden leiden Zonder stress tot uw succes!

Van gedachten wisselen of interesse?

Neemt u dan vrijblijvend contact met mij op. We kunnen dan kennismaken en samen kijken wat op dit moment het meest bij u past, zodat u het beste uit uw leven kunt halen.

Contact