Mindful werken training

Een Andere Blik op werken

Minder werkdruk, meer ontspannen

Druk, druk, druk, druk, nergens tijd voor, te weinig energie om iets anders te doen dan werken, overwerken, omkomen in de werkstress, op weg naar overspannenheid of zelfs een burn-out.

Misschien zin in meer plezier in uw werk of meer tijd, rust en energie om naast uw werk leuke dingen te doen en te ontspannen.

In de deze training worden de handvatten, die u in de mindfulness- en/of compassietraining aangereikt heeft gekregen, meer uitgediept en toegespitst op uw werksituatie.

Door te leren meer mindful te zijn tijdens uw werk en in uw vrije tijd niet te gaan piekeren over uw werk, kunt u meer ontspanning ervaren, meer veerkracht voelen en minder opgejaagd zijn.

Voor wie?

Voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven nog meer wil verbeteren, in het bijzonder wanneer u:

  • zich niet wilt laten leven door uw werk
  • wilt kiezen wanneer uw bezig bent met werk of niet
  • meer structuur in (de keuze tussen) uw werk en priveleven wilt aanbrengen
  • plezieriger, effectiever en meer of juist minder geconcentreerd wilt werken
  • nee wilt kunnen zeggen op uw werk, wanneer u dat wilt
  • uw zelfvertrouwen in uw werk terug wilt hebben
  • de rust in uw hoofd wilt hebben om uw werk van een afstandje te bekijken en misschien hierover een beslissing wilt nemen

Deze training ‘mindful werken’ is bedoeld voor mensen die de MBSR/MBCT aandachttraining voltooid hebben. Bekendheid met mindfulnessoefeningen door een vergelijkbare training of het al langere tijd beoefend hebben van een meer traditionele vorm van meditatie, bijvoorbeeld Vipassana of Zen, kan ook goed volstaan als voorbereiding.

Wat is het?

De training bestaat uit een aantal sessies van elk 2,5 uur. Onderdelen van de training zijn: begeleide meditatieoefeningen, oefeningen in mindful zijn, bewustwordingsoefeningen. Daarnaast werkt u voor uzelf of in de groep, afhankelijk van wat u wilt, met uw eigen werksituatie. U zet voor uzelf (een aantal van) uw knelpunten op een rijtje en gaat daarmee tijdens de training aan de slag. Deze training is dus zowel mindfulness gericht als praktisch. U wordt zich tijdens de training bewuster van uw specifieke valkuilen in uw werk, gaat zien wat u wellicht anders zou kunnen doen en hiermee -als dit passend is voor u- op een speelse manier experimenteren. Er is geen specifiek huiswerk, wel oefen- en meditatiesuggesties, waarmee u in de praktijk gaat werken.

Waar en door wie?

In de praktijk van Jacqueline Straus, Kabat-Zinn MBSR/MBCT mindfulnesstrainer en MBCL compassietrainer, op de Vlinderweg 2, 2623 AX te Delft of op locatie van bijvoorbeeld werkgevers of instituten.

Voor meer info en aanmelding

Andere Blik, www.andereblik.nl, Jacqueline Straus, j.straus@andereblik.nl, +31 6 300 31 309
Voor de eerstkomende trainingen en praktische informatie klik hier

Graag tot ziens!