Wie ben ik?

Mijn persoon

Ik ben betrokken, motiverend, deskundig, praktisch, analyserend, integer, meelevend, vasthoudend en, indien nodig, confronterend. Maar bovenal werp ik een onverwachte rake Andere Blik op zaken.

Ervaringsdeskundige met inzicht en kennis

Al mijn hele leven coach en counsel ik mensen, zowel als juriste, in andere werkkringen, alsook in mijn privéleven. Ik coachte en counselde bij levensvragen op privé- en werkterrein in de ruimste zin van het woord, in mijn vrije tijd, in de sociale zekerheid, prive kwesties, re-integratie en arbeid.

Toch duurde het jaren voordat ik aan mezelf durfde toe te geven dat inzicht geven, mensen inspireren, personen motiveren om in actie te komen en resultaten te behalen mijn kernkwaliteit is. Dat mijn ogen gaan fonkelen als ik bezig ben om mensen door inzicht, groei en keuzevrijheid te ondersteunen om ‘datgene te krijgen wat zíj willen -en niet wat ánderen vinden dat zij moeten willen.’

Ik bleef coachen en counselen en, ondanks mijn ontdekking, duurde het nog jaren voordat ik mijn droom durfde te realiseren. Ik ben me toen gaan (bij)scholen en nu ben ik Master Coach, Master Counselor, zeer geoefend trainer en sinds 2007 heb ik mijn eigen bedrijf.

Ze heeft een enorm goedgevulde en gevarieerde gereedschapskist en ze haalt daar die oefeningen en methodieken uit die me op dat moment verder helpen

Marieke – HR manager

Na een meer dan woelig verleden heb ik mijn leven op de rit en kennis maken met Mindfulness (afname van stress door aandachtig te leven), Compassie (goed voor jezelf en anderen zorgen, pijn van jezelf en anderen verlichten, en minder hard voor jezelf en anderen zijn) en Vipassana (inzichtmeditatie) heeft mijn leven compleet gemaakt. Omdat ik dit iedereen gun ben ik -naast levensveranderende coach en counselor– ook overtuigd en zeer ervaren gecertificeerd Kabat-Zinn MBSR/MBCT mindfulnesstrainer en MBCL compassietrainer.

Haar openheid en meeleven helpen mij vooruit, het is fijn dat ze ervaringsdeskundige op heel veel terreinen is. Ik durf het daarom over alles te hebben dat mij dwars zit.

Daraja – kapster

En een paar jaar geleden hebben we ontdekt dat mijn partner in het Autisme Spectrum (ASS) zit. Dit gooide met name mijn leven overhoop. Ik wist eigenlijk al jaren dat onze relatie anders dan verwacht verliep, dat ik me daarin zeer eenzaam en onbegrepen kon voelen, de communicatie “rare’ wendingen kon aannemen, dat er onverwachte en steeds terugkerende ruzies optraden. En ineens viel het euromuntje bij mij …. autisme …. en een rouwproces volgde: er zou dus nooit iets veranderen; zal ik blijven of weggaan, en als ik bleef zou ik er mee moeten leren leven.

Ja en ook nee, want ik kwam erachter dat ik ook tegen mijn eigen patronen aanliep en dingen van hem verwachtte die hij (en niemand anders) mij kon geven. Ik ben verder aan mezelf gaan werken en hij leerde met zijn autisme om te gaan, ook naar mij en zijn omgeving. En zo leren we meer en meer om te gaan zijn autistische eigenschappen, beter gezegd met elkaars gebruiksaanwijzingen.

Autisme als mogelijkheid tot ontwikkeling

Jacqueline – Andere Blik

Er is zelfs meer: ik zie nu ook zijn bijzondere kwaliteiten die zijn autisme meebrengen, ik waardeer ze en geniet ervan. Hij wordt rustiger en relaxter en onze relatie wordt beter en beter. Dingen lopen beter, prettiger, gezelliger, succesvoller prive en op het werk. En natuurlijk zijn er nog uitdagingen en dingen die niet prettig verlopen zijn, maar we kunnen ze steeds sneller oplossen.

Het kunnen omgaan met elkaars (autisme) gebruiksaanwijzing en de bijzondere autisme kwaliteiten tot zijn recht laten komen op prive terrein en op het werk dat gun ik iedereen: partners, leidinggevenden met medewerkers die iets ‘aparts’ hebben en mensen met autisme (kenmerken). Dus heb ik gespecialiseerde opleidingen gedaan en mij ook als ervaringsdeskundige gaan specialiseren op het gebied van het Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Deskundig, ervaringsdeskundig, levenservaring, open, authentiek, echt meelevend en een zesde zintuig

Esther – 63 jaar

Zoals misschien duidelijk is uit mijn verhaal, ben ik altijd bezig mijn deskundigheid te verbreden, te verdiepen en heb me op diverse gebieden gespecialiseerd. Ik werk vanuit mijn ervaring, zowel die van mezelf als die ik opgedaan heb in mijn uitgebreide klantenkring.

Uniek resultaat

Door de combinatie van mijn bijzondere werkstijl, mijn kwaliteit om snel te doorzien wat er verscholen ligt achter uw vraag, mijn ruime ervaring met uiteenlopende opdrachtgevers, de grote diversiteit aan methodieken, mijn eigen ervaringen, zoektocht en gedegen opleidingen bereik ik met mijn Andere Blik unieke resultaten.

Nu actie

Wilt u later niet, net als ik, verzuchten: ‘had ik dat maar eerder gedaan’, ‘had ik maar iemand gekend die mij kon ondersteunen bij het verwezenlijken van wat ik wil’, onderneemt u dan nu actie! Ik nodig u daarvoor uit om eens rond te kijken op mijn website, bij mijn ‘Samenvatting levensloop’ en vrijblijvend contact met mij op te nemen. Er is nu iemand die u kan ondersteunen bij het nu realiseren van wat u al lang in uw hart weet dat u wilt.

Graag tot ziens!