Wie ben ik?

Mijn persoon

Ik ben betrokken, motiverend, deskundig, praktisch, analyserend, integer, meelevend, vasthoudend en, indien nodig, confronterend.

Ervaringsdeskundige met inzicht en kennis

Al mijn hele leven coach en counsel ik mensen, zowel als juriste, in andere banen, alsook in mijn privéleven. Ik coachte en counselde bij levensvragen op privé- en werkterrein in de ruimste zin van het woord, in mijn vrije tijd, in de sociale zekerheid en re-integratie.

Toch duurde het jaren voordat ik aan mezelf durfde toe te geven dat inzicht geven, mensen inspireren, personen motiveren om in actie te komen en resultaten te behalen mijn kernkwaliteit is. Dat mijn ogen gaan fonkelen als ik bezig ben om ‘mensen door inzicht, groei en keuzevrijheid te ondersteunen om datgene te krijgen wat zíj willen -en niet wat ánderen vinden dat zij moeten willen.’

Ik bleef coachen en counselen, en ondanks mijn ontdekking, duurde het nog jaren voordat ik mijn droom durfde te realiseren. Ik ben me toen gaan (bij)scholen en nu ben ik Master Coach, Master Counselor, zeer geoefend trainer en sinds 2007 heb ik mijn eigen bedrijf.

Mijn leven heb ik op de rit en kennis maken met Mindfulness (afname van stress door aandachtig te leven), Compassie (goed voor jezelf en anderen zorgen, pijn van jezelf en anderen verlichten, en minder hard voor jezelf en anderen zijn) en Vipassana (inzichtmeditatie) heeft mijn leven compleet gemaakt. Omdat ik dit iedereen gun ben ik nu ook overtuigd en zeer ervaren gecertificeerd Kabat-Zinn MBSR/MBCT mindfulnesstrainer en MBCL compassietrainer.

Sinds een paar jaar hebben we ontdekt dat mijn partner kenmerken van autisme heeft. Dit gooide met name mijn leven overhoop. Ik wist het eigenlijk al jaren dat onze relatie op sommige punten anders dan verwacht verliep, dat ik me eenzaam en onbegrepen kon voelen, de communicatie “rare’ wendingen kon hebben, dat er onverwachte ruzies optraden. Maar ineens viel het euromuntstuk bij mij …. autisme … en een rouwproces volgde. Er zou dus nooit iets veranderen, blijven of weggaaan en als ik bleef zou ik er mee moeten leren leven …. Ja en ook nee, want ik kwam erachter dat ik tegen mijn eigen patronen aanliep en dingen van hem verwachtte die hij (en niemand) mij kon geven. Ik ben aan mezelf gaan werken en we leren meer en meer omgaan met autisme. Ik zie nu zijn bijzondere kwaliteiten, waardeer ze en geniet ervan. Onze relatie wordt beter en beter. Dingen lopen beter, prettiger, gezelliger, succesvoller prive en op het werk. En dat gun ik iedereen: mensen met autisme (kenmerken), (ex-)partners, en leidinggevenden. Dus ben ik gespecialiseerde opleidingen gaan doen en mij ook als ervaringsdeskundige gaan specialiseren op het gebied van het Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Ik ben altijd bezig mijn deskundigheid te verbreden en te verdiepen en heb me op diverse gebieden gespecialiseerd. Als u interesse heeft op welk terreinen, dan kunt u kijken naar de pagina’s “welkom” , “contact en meer” en mijn “samenvatting levensloop”

Uniek resultaat

Door de combinatie van mijn bijzondere werkstijl, mijn kwaliteit om snel te doorzien wat er verscholen ligt achter uw vraag, mijn ruime ervaring met uiteenlopende opdrachtgevers, de grote diversiteit aan methodieken, mijn eigen ervaringen, zoektocht en gedegen opleidingen bereik ik met mijn Andere Blik unieke resultaten.

Nu actie

Wilt u later niet, net als ik, verzuchten: ‘had ik dat maar eerder gedaan’, ‘had ik maar iemand gekend die mij kon ondersteunen bij het verwezenlijken van wat ik wil’, onderneemt u dan nu actie! Ik nodig u daarvoor uit om eens rond te kijken op mijn website, bij mijn ‘Samenvatting levensloop’ en vrijblijvend contact met mij op te nemen. Er is nu iemand die u kan ondersteunen bij het nu realiseren van wat u al lang in uw hart weet dat u wilt.