Opfris-verdieping-terugkom-trainingen vooral gericht op mindful communiceren

Communicatie vanuit een Andere Blik bezien

Aandacht in communicatie

In contact met andere mensen zijn wij vaak bezig met onszelf, met plannen maken, bedenkend hoe we gaan reageren, weten we al wat de ander gaat zeggen, schieten we uit ons slof als iemand iets zegt dat ons raakt, luisteren we helemaal niet omdat we -zelfs als de ander nog geen woord gezegd heeft- geërgerd zijn door die persoon.

In de mindfulness- en/of compassietraining heeft u misschien al ervaren wat het positieve resultaat is op uw werk- en privé-relaties, als u met aandacht bij een ander kan zijn.

De ‘opfris-verdieping-terugkom-training – vooral gericht op mindful zijn in communicatie en contact’ gaat nog een stapje verder. U vergroot niet alleen de stilte in uzelf, oefent met mindful zijn in het dagelijks leven, maar u ontdekt ook hoe u in contact met anderen kan zijn, hoe u uw energie in contact kan beter behouden, hoe u uw verhoudingen in uw leven kunt verbeteren.

Voor wie?

Voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven nog meer wil verbeteren, in het bijzonder wanneer u:

  • de relatie met mensen in uw privé en zakelijke omgeving wil verbeteren
  • rustiger en meer gestructureerd wil communiceren
  • effectiever en geconcentreerder in het leven wil staan en wil werken
  • meer energie wil hebben in het algemeen of na thuiskomst van het werk of visite
  • niet zo snel boos of geëmotioneerd wil worden
  • minder oordelend in communicatie wil zijn

Deze training is bedoeld voor mensen met mindfulness-, compassie- of meditatie-ervaring. U kunt deze training ook gebruiken om weer een start te maken aandachtig zijn en weer te gaan mediteren.

Wat is het?

De training bestaat uit een aantal sessies van elk 2,5 uur. U verdiept de stilte en kalmte in uzelf door regelmatig in een structuur te mediteren. U brengt het in aandacht zijn weer meer in het dagelijks leven in praktijk. U wordt er zich tijdens de sessies bewuster van hoe u communiceert en in contact bent, en hoe u daar verandering in kunt brengen, als u daar voor kiest. Mediteren, praktische theorie en, indien gepast, het delen van ervaringen zijn vaste onderdelen van een sessie. Er is geen specifiek huiswerk. Indien u dat wilt zijn er wel meditatie- en oefensuggesties waarmee u in praktijk speels kunt experimenteren.

Waar en door wie?

In de praktijk van Jacqueline Straus, Kabat-Zinn MBSR/MBCT mindfulnesstrainer en MBCL compassietrainer, op de Vlinderweg 2, 2623 AX te Delft of op locatie van bijvoorbeeld werkgevers of instituten.

Voor meer info en aanmelding

Andere Blik, www.andereblik.nl, Jacqueline Straus, j.straus@andereblik.nl, +31 6 300 31 309
Voor de eerstkomende trainingen en praktische informatie klik hier

Graag tot ziens!