Visie

De visie van waaruit ik leef en mijn vak uitoefen

ZONDER STRESS SUCCES!
&
SUCCES ZONDER STRESS!

Valkuilen en Talenten

Patronen, overlevingsmechanismen, valkuilen, innerlijke pestkoppen, innerlijke critici: we hebben ze allemaal. Een stemmetje in het hoofd dat zegt dat u iets niet of wel moet doen, dat u tegen uw zin volgt omdat u ergens wel weet dat dat niet slim, fijn of verstandig is.

Misschien hoort u dat stemmetje niet, misschien hoort u er een aantal en misschien bent u zich er niet van bewust. En er zijn altijd blinde vlekken die u zelf niet kent, maar die een ander wel ziet.

Herkent u?

Herkent u het dat u steeds hetzelfde doet of te horen krijgt. Bijvoorbeeld: te hard werken, hard zijn voor uzelf, niet voor uzelf opkomen, te aardig zijn, te veel aanpassen. Of u terugtrekken, zwijgen, of wordt juist te boos worden, piekeren en dat terwijl u dat juist niet wil.

Dat zijn patronen. En deze overlevingsmechanismen hebben een goede functie, ze hebben u succesvol gemaakt, geholpen in moeilijke situaties. Maar ze kunnen zich ook tegen u keren, autimatisch opkomen en uw gedrag overnemen ook al wilt u dat niet. Ze beperken dan uw keuzes, uw vrijheid om te doen wat u wilt, uw rust, relaxtheid en ook dat u het leven leidt dat u wilt.

Naar mijn onwankelbare mening en door mijn ruime ervaring geeft

  • het bewust worden van deze patronen
  • even een momentje nemen om
  • er naar tekijken wat er gebeurt en dan
  • een bewuste keuze maken wat u echt wilt
  • op het moment dat zo’n patroon opkomt

ongekende mogelijkheden! Uw talenten herkennen en optimaal benutten. Het leven creeren dat u wilt leiden!

U weet wat u wilt

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens diep in zijn hart weet wat hij/zij wil; dat iedere persoon de kwaliteiten in zich heeft om zijn/haar droom waar te maken. Soms is de ‘droom’ weggezakt en hoeft deze alleen maar naar boven gehaald te worden. Soms zoekt u verkeerd naar uw droom, heeft u een verkeerd beeld over een droom. Soms moeten vaardigheden aangeleerd worden of zijn de omstandigheden er (nog) niet naar om er werkelijk mee aan de slag te gaan. Maar als iemand weet wat zijn droom is, kan hij/zij gemakkelijker met iets anders of met iets minder genoegen nemen. De onrust verdwijnt dan vaak.

Oprecht zijn brengt u verder

Hoe merkt u of u ergens warm voor loopt? Dat weet u dat als uw ogen sprankelen, het u geen moeite kost om het in praktijk te brengen, u ervoor uit uw bed gehaald kan worden, u er energiek mee bezig bent, en vooral als het klopt met wie u bent.

Ik ben ervan overtuigd dat authenticiteit, oprecht en ‘echt’ zijn iedereen, dus ook u, verder brengt naar waar en wat u wil zijn. Uiterlijk en innerlijk kloppen dan met elkaar. Dat wil niet zeggen dat u alles wat er in u opkomt er maar uit moet gooien en ook niet dat oprecht zijn niet eng kan zijn, maar als u het kunt dan komt u, naar mijn stellige overtuiging, een stuk verder in uw leven.

Werk en privé lopen in elkaar over

Door mijn jarenlange vakervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat werk en privé niet van elkaar te scheiden zijn. Ze beïnvloeden elkaar meer dan u waarschijnlijk verwacht. Uw kwaliteiten en uw blinde vlekken zijn uw gaven en valkuilen in beide gebieden.

Door inzicht te geven in uw talenten, valkuilen, blinde vlekken, drempels en de ‘oorzaak achter’ uw probleem, leid ik u niet alleen naar het resultaat, maar geef ik u met mijn Andere Blik ook inzichten waar u uw leven lang voordeel van heeft. Neemt u eens een kijkje bij Coaching & Counseling en bij Mindfulness & Compassie.