Bijzondere meditatiebijeenkomsten

Meditatiedag ‘Mildheid & Mindfulness’

Bijzondere kans!! Zondag 5 april 2020 de hele dag in groepsverband mediteren en uw mildheid (metta) en inzicht (vipassana) diepgaander ontwikkelen onder de compassievolle en deskundige begeleiding van Frits Koster.

Frits Koster

Frits (geb. ’57) is in 1979 in aanraking gekomen met inzichtmeditatie. Hij heeft ruim vijf jaar als boeddhistische monnik in Zuidoost Azië geleefd en begeleidt meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland. De compassietraining (MBCL) heeft hij samen met Erik van den Brink ontwikkeld. Daarnaast werkt hij als mindfulness- en compassietrainer bij Lentis (CIP), is hij als docent verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer (in Nederland en omringende landen) en auteur van diverse boeken (uitg. Asoka en Boom).

Meer informatie over Frits Koster kunt u vinden op www.fritskoster.nl

Praktische informatie over deze bijzondere meditatiedag 

Waar en wanneer

 • zondag 5 april 2020 van 10.30 uur tot 16.30 uur. Inloop vanaf  9.45 uur, installeren tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Wij stellen het op prijs als u tijdig aanwezig bent om u te installeren en we op tijd kunnen beginnen.
 • Praktijk van Andere Blik, Vlinderweg 2, 2623 AX Delft
 • ook goed bereikbaar met auto, (brom)fiets, te voet, openbaar vervoer, gratis parkeerplaatsen rondom het gebouw of in de wijk

Programma

 • de dag combineert de kracht van stilte, mindfulness (opmerkzaamheid) & mildheid (compassie), inzicht (vipassana) & mildheid (metta) meditatie.
 • het programma: in stilte en onder begeleiding wordt gemediteerd volgens een gezamenlijk meditatieprogramma, met mogelijk zit-, loop- en ligmeditatie, ervaringen delen en korte mindfulness oefeningen als u dat wilt.
 • om uw meditatie en die van anderen zich gemakkelijker te laten verdiepen wordt u uitgenodigd om tijdens de dag niet te praten -tenzij het in het programma past-, te lezen, te schrijven, te bellen of met een mobiele telefoon/laptop bezig te zijn.
 • meditatie-ervaring is vereist. Als u twijfelt neemt u dan gerust contact op met Jacqueline.
 • niet verantwoordelijk: indien u, om welke reden dan ook, bepaalde houdingen, oefeningen niet kan of wil doen of niet vol kan houden dan wordt er van u verwacht dat u daar zelf rekening mee houdt. U bent op geen enkele wijze verplicht mee te doen met het gezamenlijke programma. Ook weet u dat u de organisator of de begeleider niet verantwoordelijk kunt stellen voor letsel als gevolg van het meedoen aan het programma.

Huishoudelijke zaken

 • er zijn een aantal meditatieartikelen aanwezig. Toch wordt aangeraden om uw eigen mat, meditatiekussen of meditatiebankje mee te nemen zodat u niet mis grijpt. Stoelen zijn aanwezig.
 • kleding: schone sokken of sloffen, omslagdoek, deken of fleece en laagjeskleding om aan en uit te doen is verstandig om mee te nemen.
 • thee en water kunt u gratis pakken. Verzocht wordt uw eigen lunchpakketje en eventueel koffie mee te nemen. In de pauze kunt u naar buiten als u wilt. Het meenemen van een klokje en van een jas of paraplu lijkt, afhankelijk van het weer, slim.

Inschrijving

 • organisator: Andere Blik coaching, counseling, mindfulness en compassie, Jacqueline Straus.
 • de kosten zijn € 55,00 inclusief BTW p.p. Voor bedrijven, werkgevers en andere BTW-plichtigen, alsook wanneer u een factuur wilt, zijn de kosten exclusief 21% BTW. U krijgt na overmaking van het hogere bedrag ad € 66,55 p.p. en opgave van uw factuurgegevens in uw e-mail van aanmelding een factuur per e-mail toegestuurd.
 • aanmelding: door de datum 05-04-2020, uw naam, woonplaats, telefoonnummer en (kort) uw meditatie-ervaring te e-mailen naar Jacqueline Straus: j.straus@andereblik.nl  Uw aanmelding is compleet wanneer het van toepassing zijnde inschrijvingsgeld bijgeschreven is op IBAN-rekeningnummer NL58 RABO 0132995905 t.n.v. Andere Blik te Delft en bent u zeker van uw plek. Er is geen restitutie van het inschrijvingsgeld mogelijk vanaf 1 maart 2020.

Graag tot ziens op 5 april!