Opfris-verdieping-terugkom-trainingen

Waarom opfrissing en verdieping?

Heeft u zin om in een structuur het mediteren te continueren of weer op te pakken? Of heeft u misschien behoefte het geleerde in de mindfulnesstraining of een daarop volgende compassietraining te verdiepen, levendig te houden, op te frissen, ermee te blijven oefenen? Wellicht is een opfris-verdieping-terugkom-training dan iets voor u.

Wat is het?

  • de training bestaat uit een aantal sessies van elk 2,5 uur. Meestal vallen ze niet allemaal achter elkaar, maar zijn ze wat verspreid in de tijd. Als dit het geval is dan is dit is bewust gedaan voor een langduriger beoefening en een mogelijk meer verdiepend effect.
  • elke training heeft een overkoepelend thema, de invalshoek is per bijeenkomst verschillend. Er wordt maatwerk geleverd, in de zin dat er rekening wordt gehouden met de behoefte van en ervaring van de deelnemers. Mediteren, praktische theorie en, indien gepast, het delen van ervaringen zijn vaste onderdelen van een sessie.
  • onderwerpen waar aan gedacht kan worden zijn bijvoorbeeld: loslaten, de 8 punten van aandacht, hoe ga je met steeds terugkerende stress om, keuzes maken in vrijheid, loslaten, oordelen, mildheid, mindful zijn in moeilijke situaties, zintuigen, aandachtig zijn in communicatie, hoe streng bent u, wat wordt er mogelijk als u mindful bent, in het hier-en-nu zijn.
  • er zijn verschillende soorten opfris-verdieping-terugkom-trainingen. Een daarvan is ‘mindful zijn in communicatie en contact’. Het is een algemene opfris-verdiepingstraining met nadruk op mindful zijn in communicatie en contact.

Voor wie?

  • iedereen met mindfulness-, compassie-, of meditatie-ervaring is welkom. Ervaring met de beginselen is voldoende en het is niet belangrijk wanneer u er voor het laatst mee bezig bent geweest. U kunt de training ook gebruiken om weer een start te maken met aandachtig zijn en om weer te gaan mediteren. Het enige wat relevant is of u zich open wilt stellen voor de ervaringen die zich aandienen en dat u (weer) bezig wilt zijn met mindful zijn en mediteren.
  • iedereen die interesse heeft in: meer zichzelf te worden, verdieping, opfrissing, ophalen van de theorie, stilte vergroten, opmerkzaam zijn in het dagelijks leven, mediteren (weer) willen integreren, inzicht, nieuwe handvatten aangereikt krijgen.

Interesse? Wanneer, waar, wat, kosten?

Voor de komende trainingen en de daarbij behorende praktische informatie (waar, wanneer, wat, kosten, aanmelding) kunt u hier klikken of op de agenda kijken. Door de woorden, die daarin onderstreept zijn, aan te klikken wordt u doorgeleid naar de betreffende relevante pagina in de website.

Individueel of in een groep?

Deze praktische opfris-verdieping-terugkom-trainingen zijn in groepsverband. U kunt ook individueel met mij sparren. Als u daar behoefte aan heeft kunt u kijken onder (meditatie)coaching of contact met me opnemen. Uiteraard kunt u ook met me overleggen wat het beste bij u en uw situatie past.