Particulieren

Voor welke uitdagingen kunnen particulieren bij Andere Blik terecht

Arbeidscoaching

Sollicitatiecoaching

Of u nu hulp wilt bij het solliciteren of bij het vinden van een andere richting in uw loopbaan, mijn sollicitatiecoaching werkt. Door mijn coaching komt bij u boven wat u werkelijk wilt. Daardoor en door mijn ondersteuning kunt u sollicitatiedocumenten maken waaruit blijkt wie u bent en wat u te bieden heeft. U leert uzelf op een overtuigende manier over het voetlicht te brengen door een pakkende brief, een krachtig curriculum vitae en een authentiek sollicitatiegesprek.

Loopbaanverandering

Zit u vast in uw werk? Wilt u een omslag in uw loopbaan maar weet u niet wat voor werk of hoe u dat kan bereiken? Met mijn Andere Blik ondersteun ik u bij het (her)ontdekken van wat u werkelijk wil, wat uw talenten daarbij zijn, help ik u uw koers uit te zetten en hoe u uw doel kunt bereiken. Als u interesse heeft kunt u bij ‘werkwijze’ meer informatie vinden.

(Dreigend) ontslag

Door mijn eigen ervaring en die als jurist, als loopbaanbegeleider, op personeelszaken en in de re-integratie is het mij volstrekt duidelijk geworden dat zoeken naar, of functioneren in nieuw werk niet of nauwelijks tot positieve resultaten leidt als de emoties van het verlies van de oude baan niet goed verwerkt zijn. Dit is ook het geval als u zelf ontslag heeft genomen. Met mijn luisterend oor, inzicht en inspiratie kan ik u helpen met de verwerking om een goede overgang te kunnen maken naar nieuw werk en u weer lekker in uw vel te voelen zitten.

Ziekteverzuim voorkomen of bekorten

Werk moeten verzuimen is vervelend. Vooral in deze tijd van economische recessie. Ik hoor vaak: “Ik meld me maar niet ziek, want dan kost het mij misschien mijn baan. En dat moet ik perse voorkomen!”. Of “Ik ga maar weer aan het werk, ook al ben ik nog niet beter”. En dat kan grote gevolgen hebben voor uw gezondheid.

In een of meerdere gesprekken krijgen we samen duidelijk wat er bij u speelt en wat u zou kunnen doen: op een andere manier met uw werk omgaan, (tijdelijk) een andere of een aangepaste werkplek vragen, verzoeken om ander werk te mogen doen, nieuw werk zoeken en dan weggaan of andere op u toegespitste mogelijkheden.

Assertiviteitstraining

Hoe beter u voor uzelf op kunt komen en op een vriendelijke manier over kunt brengen wat u wilt hoe beter u in uw vel zit en hoe beter u voor u zelf zorgt. Dit heeft weer effect op hoe u met uw werk en met uw collega’s omgaat en dit heeft weer gevolgen voor uw geluk en gezondheid. Als dit u aantrekt is een assertiviteitstraining misschien iets voor u. Dit kan individueel of in groepsverband.

(Dreigende) overspannenheid of burn-out

Indien u voelt dat het u allemaal teveel wordt, u overspannen raakt, of zelfs een burn-out dreigt, overweegt u dan eens om een of een paar gesprekken met mij te voeren. Een luisterend oor, met u meedenken, inzicht in uw mogelijkheden krijgen, praktische tips, u zult versteld staan van het positieve effect.

Coördineren communicatie tussen partijen bij ziekteverzuim

Ook als u een re-integratietraject doorloopt kunt u behoefte hebben aan begeleiding die er voor u is, en alleen voor u. Contact met derden of uw werkgever behoort tot de mogelijkheden, maar enkel en alleen als u daar schriftelijke toestemming voor geeft.

Begeleiden gedeeltelijk (lichamelijk en/of psychische) arbeidsgeschikten

Misschien merkt u dat u meer uit u zelf kunt halen in uw werk als u persoonlijke begeleiding op de werkplek krijgt door iemand met verstand van zaken en met wie het klikt. Misschien ben ik dat voor u. Neemt u eens contact op met me om kennis te maken.

Orde geeft ruimte

Wilt u efficiënter omgaan met uw tijd, uw e-mails, de sociale media, huishouden? Weet u niet meer hoe u alles kunt regelen? Balans kwijt tussen werk, kinderen, partner, vrienden, huishouden? Komt u om in de rommel thuis of op het werk? Blijft u met losse eindjes zitten?

In een organisatietraject ondersteun ik u niet alleen met praktische tips om uw leven (weer) georganiseerd te krijgen, maar geef ik u ook inzicht over de oorzaak waarom u dit (steeds weer) gebeurt. Een leren ‘organiseren van buiten naar binnen en van binnen naar buiten’. Hierin onderscheidt een traject bij Andere Blik zich van dergelijke trajecten bij andere organisaties.

Met een geordend en schoon huis, op orde zijnde financiën en administratie, efficiënter e-mailverkeer, goede computerindeling, goed ingedeelde leef- en werkplek, heeft u niet alleen ruimte in uw omgeving, maar ook geestelijke ruimte om meer te genieten en u meer bezig te houden met wat u werkelijk van belang vindt.

Sparringpartner

Zit u vast bij het nemen van een beslissing of keuze? Heeft u geen inspiratie en motivatie om de volgende stap te zetten? Door mijn Andere Blik op uzelf en uw situatie kan ik u teruggeven wat ik zie en komt uw inspiratie en zelfvertrouwen terug.

Een of twee inspirerende gesprekken kunnen u (opnieuw) op weg helpen doordat u uw kwaliteiten (weer) ziet, uw valkuilen en blinde vlekken ontdekt en ik u ondersteun bij uw keuze voor de volgende stap.

Stress als uitdaging

U kunt stress als negatief ervaren maar u kunt er ook uw voordeel mee doen en het zien als een uitdaging om meer en meer uzelf te worden en uw leven te leiden zoals u dat wilt, dus zonder druk van allerlei ballast. Er zijn verschillende manieren om te leren met stress om te gaan.

Assertiviteitstraining

Zo kunt u bij mij op een assertiviteitstraining beter leren opkomen voor uzelf, waardoor u minder stress ervaart.

Mindfulness en compassie

Ook kunt u leren mindfull en compassievol uw leven te leiden door een Kabat Zinn mindfulnesstraining of een vervolgtraining te volgen bij Andere Blik. Door aandachtig te leven neemt uw stress af en door medeleven in uw leven te ontwikkelen leeft u rustiger. De manieren zijn anders en beide verminderen uw stress.

Tarief

Mijn tarief voor individuele begeleiding van particulieren is € 50,00 en per 1-1-2018 € 52,50 per uur, inclusief BTW bij een BTW percentage van 21%.

Het eerste telefoongesprek breng ik niet in rekening. Gesprekken (telefonisch of persoonlijk met uzelf of met toestemming van u met een derde), inhoudelijke e-mails, voorbereiden van gesprekken, documenten opstellen, eventuele reiskosten en reistijd worden via het uurtarief in rekening gebracht.

Voor een zelfstandig ondernemer, MKB-er of zzp-er geldt bij het product ‘eerste hulp voor zpp-er’ het tarief voor particulieren.

Kennismaken

Zou u willen weten wat dit daadwerkelijk voor u kan betekenen? Dan nodig ik u uit om vrijblijvend contact met me op te nemen.